fredag 27. april 2012

Hva sa du? Mente du det egentlig sånn?

Jeg elsker skilt med litt mystiske budskap og/ eller orddelingsfeil. Matbutikker er ett mekka for mystiske budskap og noen litt makabre funn. Det er på mange måter litt trist at det er så mye dårlig språk der ute, men du hvor god underholdning det er.
Dette skiltet fant en kollega av min far i Shanghai. Jeg skjønner ikke hva de prøver å formidle...

torsdag 26. april 2012

Carbonara FTW

Luna og Jørgen elsker begge pasta. Lidenskapelig. Etter mange år som fattig student hvor jeg kun hadde råd til nudler og spaghetti er det fortsatt ikke det som står på toppen av ønskelisten min når middagen skal planlegges. Men noen ganger får de oppfylt ønskene sine. Pasta carbonara er en forferdelig usunn rett, men smaker godt og er gjort i løpet av den tiden det tar å koke pasta+ 3 minutter. Noe som passer meg og det fordømte bekkenet som hindrer meg i å stå mer enn 10 minutter av gangen. Det er ikke vanskelig å lage en god carbonara, men det er viktig å passe på tempraturene, så dette er ikke noe man lager til mange mennesker av gangen. Blir det for varmt vil eggene koagulere og dette blir litt som å spise spaghetti med eggerøre og fløte. Udelikat.

Ingredienser til 4:
1 pakke spaghetti (jeg foretrekker fullkorn)
150g bacon (enten strimle skiver eller bruke terninger)
75g Parmesan
4ss god olivenolje
3 egg
6-8 ss fløte
2 fedd hvitløk
salt og pepper
Grønne urter(basilikum er best)

Fremgangsmåte:
Sett på en stor kjele med vann, ha i så mye salt at det smaker litt som havet. Stek baconet til det blir sprøtt. Når baconet har begynt å slippe fettet tilsettes de to knuste hvitløksfeddene. Sett til side. Bland sammen egg, fløte, revet parmesan, olivenolje, salt og pepper. Når pastaen er ferdig kokt lar du den renne av seg i ett dørslag, la den også kjøle seg såvidt litt ned, ca 1 minutt. Ha pastaen i en serveringsbolle og hell over sausen + baconbitene. Bland godt sammen, strø over litt grønne urter og server. Sett frem parmesan og olivenolje. Jeg liker å spise en frisk grønn salat til carbonara, letter litt på fettet...

Jeg vet ikke hvor det ble av kameraet mitt, så dette innlegget er rett og slett bildeløst.

xoxo
Maren


onsdag 25. april 2012

Grillings med tilbehør

Nå som solen stadig titter frem og været begynner å bli noe varmere, har grillene også begynt sin sesong. Her i monsterland er vi veldig glade i grillmat og vi syns det er spesielt hyggelig med grillparty. Men jeg har ett noe intenst hatforhold til det grilltilbehøret man får kjøpt på plastboks. Potetsalat som smaker omtrent likt som beholderen den kjøpes i er virkelig ikke noe for meg. Dessuten er de fulle av tilsetningstoffer jeg ikke vet hva er og blir derved enda mindre appelerende. Det er latterlig enkelt og relativt mye billigere å lage noe deilig tilbehør selv. Nå kommer det litt an på ambisjonsnivået til kokken, men for de aller fleste vil dette kunne gjøres veldig enkelt. Siden grillkjøttet bestod av saftige nakkekoteletter, er det godt med en litt syrlig salat til. Derfor ble en coleslaw og bakte poteter valgt som "grillbehør".  Når det gjelder bakepoteter kan jeg komme med en sterk anmodning: IKKE kjøp de som er ferdig pakket inn i folie. Det er 2 grunner til dette: 1. Man aner ikke hvor god kvaliteten på potetene er. 2. De er sterkt overpriset, er bare vanlige poteter i folie. Kjøp heller vanlige poteter med god størrelse, vask dem, sett kryss i dem, strø over litt salt og sett dem i ovnen på 200c til de er møre. Enklere kan det vel ikke bli?

Ingredienser til coleslaw(oppskriften er ganske stor, holder fint til 4-6 pers):
ca 400g finstrimlet kål
2 store gulerøtter
1 syrlig eple
2-4ss hakkede sylteagurker

Dressing:
1/2 dl majones
1/2dl rømme
1ss HP saus
ca 1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep (økes gjerne)
salt og pepper
1 ss sukker (kan fint sløyfes)

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt, pepper, sitron, sennep. Noen smaker tar litt tid før de setter seg, så gi den gjerne noen minutter mens du finsnitter kålen, skreller og river gulrot og eple. Putt alt i en bolle og rør om. Presto voila! så har du brukt 10 minutter på å lage en deilig coleslaw. Kan serveres med en gang, men holder seg også godt i kjøleskapet i noen timer.
Er ikke så mye utstyr man trenger

Jeg liker å ta frem alt jeg trenger før jeg starter, da har man god oversikt.

Klar til blanding

Klar til spising
Veldig godt med en kald øl til! Evt munkholm til de svangre...

xoxo
Maren


Cup cake med jord

Høres ikke så godt ut

tirsdag 24. april 2012

Nyheter i monsterland!

Etter ett drøyt halvår på jakt og flere tapte budrunder enn jeg kan telle på fingrene har vi endelig fått tilslag ett kjempefint lite rekkehus med akkurat passe stor hage! Alle hjerter gleder seg! Det er litt masete å være på boligjakt, og det har vært en del skuffelser hver gang vi måtte kaste inn håndkledet. Men nå kan vi glede oss til å ta over vårt nye hjem i juli. Eneste aberet er at vi får huset ganske nøyaktig 3 dager før vi drar på sykehuset for å hente ut ny baby. Det blir noen hektiske dager, men med god planlegging og heltemodig innsats fra familie og venner så ordner det seg helt sikkert.

Ellers har min nye bestevenn "Pfaffen" kommet hjem. Jeg bestilte den fra www.symaskiner.no og jeg må si jeg er imponert over hvor kort tid det tok. Pfaffen kunne plukkes opp på postkontoret 2 virkedager etter at jeg la inn bestillingen. Å sy på denne maskinen er en helt annen verden, den syr de sømmen jeg angir i stedet for å finne på noe eget også har den ca en halv million sømmer å velge mellom. Jada, jeg overdriver  litt når jeg sier en halv million, men det føles slik. På den gamle maskinen hadde jeg gitt opp søm i materialer som jersey og annen stretch, men nå går det lett som en lek. På grunn av det fordømte bekkenet og alt rundt boligkjøp har jeg ikke fått sydd så mye som jeg gjerne skulle de siste ukene, men litt har det nå blitt.
For å understreke den klisjeen familien monster nå er i ferd med å bli, så har jeg laget matchende klær til barna.
T-skjorte til superluna

Bukse og body til parasitten
Til Luna har jeg sydd en t-skjorte med raglanarm, mønster og stoff fra stoff og stil. Parasitten får body og bukse i samme stoff. Mønster fra Minikrea. Det er ikke tanken at bukse og body skal brukes sammen, det blir litt heftig uglebonanza, men siden saksen var ute og det var ca akkurat nok stoff til å sy bukse så ble det bukse også. Actionbilder kommer etterhvert

mandag 9. april 2012

En heldig bursdagsgutt!

Gubben tok i dag ett skritt nærmere skiftet til 30 årene og vi har kost oss hjemme alle tre for første gang denne påsken. Når jeg skal gjøre stas på mannen pleier jeg å lage mat til ham, men det fordømte bekkenet mitt setter lett en stopper for de store kulinariske utskeielsene. Derfor må jeg finne på ting som smaker mye mer enn innsatsen tilsier. Luna og jeg begynte dagen med å lage favorittfrokosten til Jørgen, nemlig amerikanske pannekaker med smør og lønnesirup. Mannen hadde ingen invendinger mot det gitt. Vi har ingen gode oppskrifter på dette i dag, for Jørgen liker best typen man kjøper på boks og blander ut med melk. Godt ble det lell.
Ferdigpannekaker med smør & sirup. Jørgen style.

Jeg har sansen for enkel tradisjonsmat, spesielt mat som er utrolig lett å lage og i så få gryter som mulig. For en tid tilbake fikk jeg noen frosne lammeskanker av min far. Disse etablerte jeg at måtte brukes i går kveld da jeg innså at jeg hadde glemt å kjøpe inn mat til dagen og alt er visstnok stengt på helligdager. For å få den typen kjøtt til å bli spiselig, må det tilbredes over lav varme i lengere tid. Man kan gjerne bruke römertopf, men min knakk i to for en stund siden, så da brukte jeg supergryten min i stedet. 
Ingrediensene for 2 er som følger:

  • 2 skanker
  • ca 300g sellerirot
  • ca 500g kålrot
  • 3 gulerøtter
  • halv løk
  • 3 fedd hvitløk
  • ca en halv flaske rødvin
  • urter; feks timian
  • salt og pepper
Mise en place

Hakket og klart

Gryteklart

Begynn med å sette ovnen på 140c, kutt så grønnsakene i grove biter. Krydre skankene godt med salt og pepper før de brunes. Sleng grønnsaker, skanker, vin og urter i gryten. Sett på lokket og sett gryten i ovnen i ca 2 timer. Etter ca en time begynner det å lukte latterlig godt, nesten så godt at det bør lagres på flaske. Man bør han noen karbohydrater til dette, og jeg syns potetpure er ett utmerket tilbehør. Denne skal absolutt ikke være sunn. Sunnhet er nedstemt.

  • ca 500g poteter (mandelpoteter er best)
  • 1 fedd hvitløk
  • en god slump smør
  • en god slump fløte
  • salt og pepper
Skrell poteter og hvitløk. Kok opp uten salt for å unngå at det blir seigt og la det bli helt mørt før vannet helles av. Tilsett smør, fløte, salt og pepper før alt smadres med en stavmikser eller lignende.
Dander og server! Schmaker godt...
Schmaker godt


Til dessert tok jeg i bruk presangen til Jørgen. Iskremmaskinen. I dag hadde jeg lyst til å lage en jordbæris basert på yoghurt og mascarpone. Det høres litt merkelig ut å putte ost i iskrem, men det gir en vanvittig deilig fløyelsmyk konsistens.
Ingrediensene i dagens is:

  • 400g jordbær
  • 200g sukker
  • 250g mascarpone
  • 2,5dl yoghurt
  • Saften av 1 lime

Mise en place
Mixing magic

Bland alle ingrediensene i en bolle og smadre dem med stavmikseren. Vanligvis vil jeg sile blandingen, men i dag hadde jeg lyst på litt mer tyggemotstand, så jeg lot være. Kjør i iskremmaskinen til den er ferdig. Regner med at den kan lages i fryseren også, men det har jeg ikke testet. Som is ofte er, så var denne latterlig god, smaker litt som solskinn i en bolle...


Solskinn i en bolle
Bursdagsbarnet var nå iallefall fornøyd med dagens for!
xoxo Maren

søndag 8. april 2012

Mens vi venter x2

I disse dager venter jeg to ting, en baby og en symaskin. Babyen er en liten pike med forventet ankomst i begynnelsen av juli mens maskinen jeg venter på er en sexy sak ved navnet Pfaff ambition 1.5 med forventet ankomst nårsomhelst. Når man venter på ting så er det ofte gøy å gå til anskaffelse av småsaker for å ønske dem velkommen hjem. I går kjøpte jeg da en liten ting som slo to fluer i en smekk. Ett nytt mønster fikk bli med hjem etter handleturen og denne gangen ble det ett mønster på body, vel mønsteret er vel egentlig på en buksedrakt, men kan lett modifiseres til body. Bakgrunnen for dette er at jeg syns det er så vanskelig å finne bodyer til småtasser som ikke er sterkt overpriset eller har bilde av hello kitty på. Da får jeg lære meg å sy dem selv...

Mitt nye mønster
Frem til nå har jeg hatt litt panikk for dette med å sette inn armer, så alle kjolene jeg har sydd til Luna har vært enkle ermeløse A-modeller. Det mest avanserte jeg har dristet meg til å den fronten er såkalte raglanarmer, noe som visstnok er juks (i beste fall). Derfor måtte jeg øve på ett grusomt stoff før jeg prøver meg på "ekte vare". Og med grusomt stoff så mener jeg den typen som er så syntetisk at det nesten er selvantennelig. Det glir og rakner i alle ender for ett godt ord. Ja, altså ikke ett stoff jeg ville kledd ett barn i, men fungerer veldig fint til testformål. Med iver og saks kastet tipmatic og jeg oss over oppgaven. 
Tipmatic, min gode gamle traver




Testbody i djevelens stoff





Det kostet litt plunder og banning, men testbodyen tok form, dog uten coverlock og trykknapper. Jeg kan nå med glede si at jeg har overkommet min angst for små plagg med ermer i. Nå gleder jeg meg til å få sydd denne saken i ett stoff som ikke gir meg vondt i sjelen når jeg ser på det!
xoxo Maren

torsdag 5. april 2012

Lilla kjole

For ett par år siden overtok jeg en symaskin etter en slektning som ikke hadde bruk for den lenger. I lange tider stod den i ett skap og var ensom mens jeg var opptatt med å finne ut av livet som småbarnsmor. Den ble ikke tatt i bruk før jeg måtte gi opp jakten etter ferdigsydde gardiner og jeg skjønte at det var mulig å sy egne fra stoff jeg selv valgte. 


Plommefarget dagligkjole
Med litt (les mye) hjelp fra min mor ble gardinene sydd og jeg hadde fått blod på tann. Armert med noen mønstere og stoffer kunne læringen begynne. Det viser seg at det er mye man skal kunne som ikke nødvendigvis står beskrevet i mønstrene og derfor har det tatt litt tid før jeg følte meg klar for å vise frem "mesterverkene mine".


De fleste av kreasjonene mine har gått til Luna, mest fordi det er lettere å sy til en 2åring enn de litt eldre. Dagens verk er intet unntak. Det er en A-kjole sydd i plommefarget babycord foret er plommefarget bomull med hvite bomber. Kantingen er naturfarget skråbånd og pynten er ett påsydd filthjerte. Alle materialer kommer fra stoff og stil.
Søtt filthjerte


Disse kjolene er supre både til hverdag og litt finere bruk, de henger på skuldrene og strammer ingen steder. Luna bruker dem gjerne i barnehagen. 


Som mange andre hobbysyersker har jeg valgt å få laget egne merkelapper, selv om jeg har ett leit avhengighetsforhold til lilla valgte jeg helt andre farger denne gangen. Monster Lovin!


xoxo Maren