torsdag 24. mai 2012

Kona er stoffavhengig!

Kroppen min har bestemt seg for at det er en god ide å lagre alt vannet jeg drikker i denne heten. Og det er jaggu ikke lite. Fingre har blitt til tømmerstokker og det gjør sying litt vanskelig i disse dager. Trenger en privat boble med AC rundt meg til enhver tid. Bilen er da ett fint sted å være.

Anywho, i går måtte jeg ut på sykehuset for nok en ultralydkontroll. Det "beste" med litt kompliserte svangerskap er at man får sett på ungen en god del oftere enn de friske gravide. Galgenhumor, I has it! Det var godt nytt denne gangen, ting har ikke blitt værre så vi slipper å flytte på dato for keisersnitt og jeg slipper å være sengeliggende frem til juli. Jippi sier vi til det! 
For å feire gode nyheter og siden jeg alikevel var på den kanten av landet, stakk jeg en tur innom stoff & stil for å finne noen jersey stoffer for å sy noen t-skjorter og tights til superluna. Fant noen fargerike og fine stoffer som jeg gleder meg til å bruke så fort jeg får fingrene mine til å passe inn i en saks igjen. 

For noen måneder siden var jeg så dum at jeg tøyset med ordet stoff, sa at jeg brukte opp alle pengene våre på stoff, noe som ikke var usant. Men jeg fikk det til å høres ut som narkotika og ikke tekstil. Jørgen syns dette var rasende festlig og har tatt det videre. Han kunne fortelle folk at "kona er stoffavhengig", noe som hadde vært greit om han hadde gjort det klart at stoffet det dreier seg om er tekstil og ikke heroin. Tøysemann! 

tirsdag 15. mai 2012

Tzatziki

Jeg er som kjent en stor tilhenger av hjemmelaget tilbehør. Tzatziki er intet unntak. Jeg har enda ikke fått en butikkjøpt variant av dette produktet som i det hele tatt kan sammenlignes med den man lager selv. Ikke er det spesielt vanskelig heller. Jeg lærte denne oppskriften av en kypriot jeg delte leilighet med store deler av studietiden. Hun var ikke verdens beste kokk, men denne oppskriften er verdt sin vekt i gull. Dette tilbehøret blir iallefall mottatt med trampeklapp her i huset, relativt sunt er det også.

Ingredienser
1 beger matyoghurt eller den tykke deilige gresk/evt tyriske yoghurten
1 agurk med god størrelse
1 fedd hvitløk
litt sitronsaft
salt & pepper

Fremgangsmåte:
Riv agurken på ett fint rivjern og klem ut mesteparten av vannet. Mos hvitløken, bland sammen med agurk og yoghurt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Om den står en stund, blir hvitløken mer fremtredende. Om du vil ha en tzatziki som er enda litt fastere i fisken, så la yoghurten renne av seg i ett kaffefilter først. Jeg hopper somregel over dette, da den greske yoghurten er litt mindre vannete enn den matyoghurten.

Svinekotelett, ovnsbakt potet, tomatsalat og tzatziki

søndag 13. mai 2012

Veskesøndag

Jeg har blitt medlem av ett syforum! På forumet er det utrolig mange flinke mennesker som syr de mest fantastiske kreasjoner. Jeg får regelrett prestasjonsangst. Det som er ekstra fantastisk er at disse menneskene legger ut tutorials, slik at oss vanlig dødlige også kan produsere disse fine tingene. Siden jeg er litt veskegal ble øynene dratt mot en liste med vesketutorials. Pfaffen og jeg fant frem stoff og strykebrett før vi kastet oss over det som skulle bli ett handlenett. Jeg ble bare middels fornøyd med resultatet, syns hele greia ble litt kort og uhåndterlig. Kommer til å modifisere fremgangsmåten og mønsteret litt før neste gang jeg prøver. Da den var ferdig testet vi en liten mappe med glidelås, den ble derimot ganske så fin! Dagens lille mappe er akkurat passe stor til å oppbevare penner og slikt. Også kjent som ett penal. Denne fremgangsmåten skal derimot brukes igjen!
Lite penal og handlenett
Stoffet brukt til handlenettet kommer fra IKEA og ble origianalt kjøpt inn som gardinstoff. Jeg hadde kjøpt nok stoff til betraktelig flere vinduer enn jeg har, så jeg leter stadig etter måter å bruke det opp. Stoffet til den lille pungen er babycord fra stoff og stil.

xoxo Maren

torsdag 10. mai 2012

Italienske smaker

Selv om jeg er mer eller mindre fastbundet til leiligheten og sofaen er min aller beste venn i disse dager, må jeg fortsatt fores. Her forleden var jeg tom for brød og brød var selvsagt det eneste som fristet min gravide mage. Jeg så meg nødt til å ta frem min vakre assistent og finne den enkleste oppskriften på foccacia jeg kunne oppdrive. Fordelen med vakre asisstenter er at de gjør all den tunge eltejobben og jeg trenger ikke gjøre annet enn å måle opp.
Oppskriften stjal jeg fra Cacas sine
grunnoppskrifter, dog någet modifisert.

Min vakre assistent
1 pakke
tørrgjær
1 dlsoltørkede tomater
1 dlolivenolje
700 gmel
5 dllunkent vann
2 tssalt
1 1/2 tssukker
2 tshavsalt

Bland sammen alt bortsett fra olivenolje, tomater og havsalt. La det elte til det blir en jevn deig. tilsett de soltørkede tomatene og elt litt til. La deigen heve til dobbel størrelse. Trykk deigen ute i en langpanne og la den etterheve. Trykk fine fingermerker i deigen, strø over olivenolje og havsalt. Stek den på 220c i 10 minutter, sett ned varmen til 180 og la den steke videre i ca 25 minutter.

Foccacia
Jeg tok meg ett generøst stykke med en haug tomater, god olivenolje, bøffelmozarella, hjemmegrodd basilikum, salt og pepper. Var absolutt ikke å forakte!

Men dog, neste gang skal jeg bruke en oppskrift som er litt mer avansert og man får de deilige luftboblene.

xoxo
Maren



onsdag 9. mai 2012

Velkommen til verden lille venn!

En nydelig liten gutt har kommet til verden! Våre kjære venner har ønsket sin førstefødte velkommen :) Det er så utrolig hyggelig at vennene våre har begynt å få barn, Luna begynte å bli litt ensom i barneflokken. Alle hjerter gleder seg over at dette lille sjarmtrollet!

Nybakte foreldre trenger en barselgave. Monster lovin har derfor produsert en liten body og en høyvannsbukse i striper og blå epler. Mønster fra Minikrea str 56/62, alt stoff fra Stoff&Stil. Jørgen har ansvaret for å slå i trykknapper og hevder derfor at han har gjort mesteparten av jobben.

xoxo
Maren

tirsdag 8. mai 2012

Vårluer

Det fordømte bekkenet har ikke behandlet meg spesielt pent de siste dagene, så det har blitt lite overskudd til å ta frem noen av maskinene mine den siste uken. Alt av ekstra energi har gått inn i planlegging av det nye huset. Det magiske med interwebsen er at man slipper å forlate dataskjermen for å planlegge innredning og oppussing av ett helt (rekke)hus. Det er gøy, men du så uendelig mye det er å velge mellom.

I dag måtte bare pfaffen frem en tur. Da jeg hentet SuperLuna i barnehagen så jeg brått hvor begredelig luen hennes så ut. En utvasket fille med en patetisk dusk som dinglet. Hun måtte rett og slett få ny. Jeg har ikke noe luemønster, så jeg undersøkte en av luene til gubben og fant ut hvordan de er satt sammen. Jeg målte hodet til gullungen og hermet etter luen til gubben. Jeg måtte prøve i det grusomme teststoffet mitt, gjorde noe justeringer før jeg laget ett par stykker i jersey fra Stoff og Stil. Barnet er fornøyd og jeg slipper å gremmes over å sende henne i barnehagen med noe som ligner mer på en vaskeklut enn en lue...

Uglelue og fruktlue

xoxo Maren