Oppskriften stjal jeg fra Cacas sine
grunnoppskrifter, dog någet modifisert.
| tørrgjær | ||
1 dl | soltørkede tomater | ||
1 dl | olivenolje | ||
700 g | mel | ||
5 dl | lunkent vann | ||
2 ts | salt | ||
1 1/2 ts | sukker | ||
2 ts | havsalt |
Bland sammen alt bortsett fra olivenolje, tomater og havsalt. La det elte til det blir en jevn deig. tilsett de soltørkede tomatene og elt litt til. La deigen heve til dobbel størrelse. Trykk deigen ute i en langpanne og la den etterheve. Trykk fine fingermerker i deigen, strø over olivenolje og havsalt. Stek den på 220c i 10 minutter, sett ned varmen til 180 og la den steke videre i ca 25 minutter.
Foccacia |
Men dog, neste gang skal jeg bruke en oppskrift som er litt mer avansert og man får de deilige luftboblene.
xoxo
Maren
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar