En av favorittene mine er Saag chicken, kylling med spinat. Denne oppskriften er inspirert av Erling Sundal sin oppskrift på middager for under hundrelappen. For min smak er det litt lite krydder i denne, så jeg har økt på kryddermegden fra 1ts av hver til det som jeg syns smaker best. Lønner seg å prøve seg litt frem.
Oppskrift for 4 pers:
4 kyllingbryst delt i fingerstore biter
200g renset spinat
1 rødløk
3cm ingefær (revet)
1 grønn chilli
2 tomater
4 fedd hvitløk
1-3ts spisskummen
1-2ts malt koriander
1-4ts garam masala
Smakfull hverdagsmiddag |
Bland sammen kryddere og ingefær. Ha blandingen over kyllingen og rør sammen. Brun de krydrede kyllingbitene i en panne med relativt sterk varme. Når de har fått farge tar du dem ut av pannen og legger til side. Stek så finhakket chilli, hvitløk og løk i den varme pannen. Tilsett hakket spinat og grovhakkede tomater. Når det har falt litt sammen legger du kylling tilbake i pannen og lar det surre på svak varme i ca 20 minutter. Serveres med kokt ris. Vil du ha noe ekstra kan du lage nan og/eller chutney (oppskrift på nan finner du her).
Bon app!
xoxo Maren
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar