Ripsgelé er godt til kjøttmat. En skje i sausen gjør også susen.
Du trenger:
1,5dl vann pr kg rips
Sukker (800g pr liter saft)
Vaniljestang
Fremgangsmåte:
Du trenger ikke ta hamsene av, men du bør skylle ripsen godt. Kok opp rips og vann langsomt under lokk. Når det har kokt opp lar du det putre i ca 10 minutter til ripsen har saftet seg. Ha den kokte ripsen gjennom ett safteklede (har du ikke klede kan du bruke en gammel gulpeklut eller ett slitent kjøkkenhåndkle). Skyll ut av gryten og ha saften med sukker og utskrapt vaniljestang tilbake i gryten. Kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter. Ta dråpeprøven for å sjekke om den stivner (legg en dråpe på en tallerken og dra kniv gjennom. Om dråpen ikke samler seg er den ferdigkokt om ikke så gi saften ett minutt eller to til). Ha saften på varme glass, kjøl ned og oppbevar kjølig.
Dette er litt gammeldags, men jeg koser meg veldig med å gjøre slikt. Dessuten kan jeg skryte på meg at dette er svært kortreist mat, er tross alt ikke mer enn 40m fra ripsbuskene til kjøkkenet mitt.
Bon app!
Klart til koking |
klart til spising |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar