For 4 pers trenger du følgende:
1kg fårikålkjøtt
1/2 kålrot
3-4 gulrøtter
2 persillerøtter
1 sellerirot
1 purreløk
2 laurbærblader
10 pepperkorn
2 ss smør
4 ss mel
1dl fløte
Dill
1/2 sitron
Legg kjøttet, laurbærbladene og pepperkornene i en gryte. Fyll opp med kaldt vann til det dekker og kok opp. La det småkoke til kjøttet ramler av bena, det tar opp mot en time. Det lønner seg å skumme av kraften mens det koker (ta av guffen som samler seg på toppen). Mens du venter skreller og hakker du grønnsakene i kuber, ca 1x1 store. Når kjøttet er ferdig tar du det ut av gryten og plukker av ben + fett. Spar på kraften. I en ny gryte lager du jevning på smør og mel, spe ut med kraften. Smak til sausen med salt, pepper, sitron, dill og fløte. Legg grønnsaker og kjøtt i sausen, la det småkoke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter. Serveres med ris.
Nam lam |
Bon app!
xoxo Maren
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar