torsdag 11. oktober 2012

Lammefrikassé

Nå som lam er i sesong er det om å gjøre å bruke det så mye som overhodet mulig. Elsker lam. Innser at lammefrikassé er skikkelig retromat, men du så godt det er med en god frikassé. Morsomt ord er det også. Challenge: prøv å si det mange ganger på rad. Dette er typisk søndagsmat, for det tar litt tid å lage, men vanskelig er det ikke.

For 4 pers trenger du følgende:
1kg fårikålkjøtt
1/2 kålrot
3-4 gulrøtter
2 persillerøtter
1 sellerirot
1 purreløk
2 laurbærblader
10 pepperkorn
2 ss smør
4 ss mel
1dl fløte
Dill
1/2 sitron

Legg kjøttet, laurbærbladene og pepperkornene i en gryte. Fyll opp med kaldt vann til det dekker og kok opp. La det småkoke til kjøttet ramler av bena, det tar opp mot en time. Det lønner seg å skumme av kraften mens det koker (ta av guffen som samler seg på toppen). Mens du venter skreller og hakker du grønnsakene i kuber, ca 1x1 store. Når kjøttet er ferdig tar du det ut av gryten og plukker av ben + fett. Spar på kraften. I en ny gryte lager du jevning på smør og mel, spe ut med kraften. Smak til sausen med salt, pepper, sitron, dill og fløte. Legg grønnsaker og kjøtt i sausen, la det småkoke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter. Serveres med ris.
Nam lam


Bon app!
xoxo Maren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar