Dette er heller ikke vanskelig mat å lage, fort går det også!
Beregn ca 200g fisk per person og masse poteter, gulerøtter og eggesmør.
Fremgangsmåte:
Begynn med å sette på 3 kjeler med vann; 1 stor en til fisken, 1 middels med skrelte poteter, 1 til egg/esmør. Mens du venter på at det skal koke opp skreller du røtter. Røttene skal skjæres i staver (ellers blir Ingerid Espelid vred), plukk det du finner av bein ut av fiskefileten. Hardkok eggene (10 min). Når det er ca 10 minutter igjen av koketiden til potetene legger du fisken i vann som nesten koker, det er viktig at det ikke fosskoker. Mens fisken trekker, moser du eggene grovt og har dem i smeltet smør. De siste 2 minuttene av koketiden, slenger du gulerøttene nedi potetgryten. Fisken er ferdig når den flaker seg lett.
Dette er mat som IKKE venter, den må nytes med en gang. Det er også ett stalltriks å servere fisk på oppvarmede tallerkener, sett dem isåfall i ovnen på 50 grader mens maten tilberedes eller bruk en sånn fancy tallerkenvarmer som den jeg arvet av mormor.
Bon appétit!
xoxo Maren
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar