onsdag 17. april 2013

Tanker om neste fredagstaco

Det har vært litt stille fra meg i det siste. Dette er på grunn av ett besøk vi hadde fra ett TV team. Opplevelsen var ikke direkte positiv, så jeg har tatt meg en pause fra kjøkkenet. Jeg har taushetsplikt om innholdet i programmet, så jeg sier ikke mer om det før etter det er sendt.

Så til dagens kjerne. Taco. De siste årene har jeg hatt en aversjon mot taco som jeg ikke helt har kunnet forklare, mulig jeg ble lei en million boller med diverse greier som ender opp med å smake mer eller mindre det samme. Jeg er ingen fan av den svært så forvirrede norskifiserte texmex retten vi kaller taco. Jeg leste på baksiden av en pose med kryddermix og oppdaget med avsky (men lite overraskelse) at blandingen kun inneholder 19,3% krydder. Hovedingrediensen er glukosesirup. Bakoversveis. Glukosesirup er ikke bra fordi det gir endringer (økninger) i normal appetitt, kan lede til diabetes 2 og flere andre livsstilsykdommer.

Men siden min kjære mann elsker denne retten, måtte vi finne en løsning. For å få maten til å smake texmex, kan man lett blande krydderet selv. Det finnes en million oppskrifter på blandinger, så her må man nesten prøve seg frem litt selv. I min har jeg spisskummen, paprika, malt koriander, cayennepepper, chillipulver, knust chilli og salt. Tacoløsningen for oss er at vi kjøper massevis av tomater, avocado, løk, chilli, koriander, lime, salat, hvitløk, kesam, kylling og refried beans. Dette blir fort til kokt salsa, fersk salsa, guacemole, kylling og bønnedip. Det er en heftig reduksjon i antall skåler, ca like lang tilbredningstid, kostnadsreduksjon og faktisk veldig sunt.

Oppskriftene vil bli publisert etterhvert...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar