mandag 27. august 2012

Markens grøde

Vi skal ikke se bort ifra at det er någet feil å kalle hageflekken vår 'mark'. Men eplene på trærne kan muligens defineres som grøde, så vi tar dagens tittel som en halv sannhet. I går var mormor innom og vi plukket en liten bøtte epler fra det svært så fruktfulle treet vårt. Mens Jørgen jobbet i huset og jeg prøvde å holde styr på gullungene, satte mormor i gang med skrelling og rensing. Det ble en stor haug med eplebåter gitt. En liten del av det ble til eplepai som vi fortærte med glede kort tid etter at den kom ut av ovnen. Resten kokte vi til eplemos. Frisk deilig eplemos! Mesteparten havnet i fryseren til senere bruk, men en liten skål stod igjen i kjøleskapet. Da måtte dagens dessert bli tilslørte bondepiker. Jeg skjønner ikke helt navnet på desserten, men godt smaker de lell...

Jeg brukte oppskriften som står på griljermelpakken. Vel, jeg gadd ikke ta frem måleting, så det var fullt og helt på slums.

6ss griljermel
2ss smør
2ss sukker
1ts kanel
pisket krem
eplemos

Ha smør, griljermel og sukker i pannen. Rør rundt til det får farge og smak til med kanel. La det kjøle seg ned. Legg eplemos, krem og smuler lagvis i en dessertskål og server.
Markens grøde

xoxo Maren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar