torsdag 4. oktober 2012

Høstsuppe med perfekt stekt kylling

Jeg er og blir ett suppehue. Elsker supper. Virkelig ELSKER supper. Supper er enkelt, raskt og ikke minst veldig sunt. Nå på høsten som det er så mye gode røtter å få, så jeg laget likegodt en grønnsaksuppe med røtter. Kjapt, varmende og minst alle "5 om dagen" på en gang. Her trenger man ikke følge en satt oppskrift, men putte i det man har(lyst på), men her er nå iallefall en pekepinn. det holder til ca 2 voksne og 2 barn.

Du trenger:
1 gul løk
5 gulerøtter
3 fedd hvitløk
5 middels store poteter
1 persillerot
3 stangselleri
Timian
pepperkorn
Fond (buljong går også fint)

Fremgangsmåte:
Blank grovhakket løk og hvitløk, hakk resten av grønnsakene i gaffelstore biter, sleng disse i gryten sammen med løken og la det surre i noen minutter. Hell på fond så det dekker grønnsakene. Ha i pepperkorn og timian. La det småkoke til alle grønsakene er møre. Det kan lønne seg å skumme suppen, da blir den klarere om man blir kvitt urenhetene, men dette er for å være ærlig en estetisk operasjon. Mens det koker steker du perfekt stekt kyllingbryst til alle middagsgjestene og dekker bordet. Presto voila, sunn middag på 30 minutter!
Fargerik, smaksrik og sunn!

Bon app!
xoxo Maren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar