mandag 1. oktober 2012

Krabbefest!

Det er krabbesesong i disse dager. Den strekker seg fra slutten av august og frem mot våren, da er krabbelars på sitt mest kjøttfulle og saftige. Jeg syns krabber er ustyrtelig godt, så jeg har prøvd meg utefor sesong ett par ganger og da angrer jeg alltid. Men nå er tiden inne for de voldelige krabbelagene. Jeg kaller dem voldelige ettersom det er en del muskelkraft som går med på å knekke disse klørne.

En av de store fordelene med krabbefest er at det er minimalt med forberedelser som må gjøres fra kokkens side. Man bør rense dem (fjerne gjeller og paven) og dele beinstøet i to. Resten kan den som spiser krabbelars gjøre selv. Glem ikke å gi dem en hammer eller krabbeknekker...
Det vanskeligste er vel å kjøpe krabbene, be om å få se inni krabbene før du kjøper dem. Det lønner seg ofte å gå litt tidlig på dagen, for på slutten er det bare de stusseligste som er igjen og de vil vi helst ikke ha. Det beste er levende krabber man har fanget selv. De kokes i salt vann ca 20-25 minutter. Men pass på at vannet virkelig koker når du putter dem nedi, ellers dør de ikke med en gang.
Man må servere litt kondimenter, her kan man nesten sette frem eller lage hva som helst, men det er ett par elementer som bør være med; syre (sitron, eddik) og en god olivenolje. Vi pleier også å lage en aioli og en chillimajones. Ferskt brød og godt smør er en selvfølge...

Krabbefest!


En hvitvin med litt sødme og mye friskhet passer godt til denne typen mat. Det for å hente frem sødmen man finner i krabbekjøttet. Det er en feiloppfatning dette med de veldig tørre vinene til sjømat. Garvestoffene i de tørre vinene vil blokkere de milde smakene i sjømat. Om du ikke tror meg, så prøv selv og bli omvendt.

Bon app!
xoxo Maren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar