onsdag 10. oktober 2012

Vi lar oss stadig lure

Hvor mye koster en fiskekake i ferdigdisken? 20-25kr? For en familie på 4 bør man kanskje ha 2 fiskekaker pr hode. Da snakker vi 160-200kr. Når man vet hvor billig det er å lage fiskekaker selv, så ser man at kjøpekaker er latterlig dyrt. 1 pakke med 600g frossen seifilet, som holder til samme middagen koster hele 17kr. Man må selvsagt ha ett par andre ingredienser også, men her snakker vi totale råvarekostnader på ca 22kr. Dette er sunn, billig og lettlaget mat. Kan det bli bedre?

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til Ingerid Espelid
4 porsjoner:

1 seifilet a ca 600g (kan fint bruke frossen)
1 ts salt
1,5 ss potetmel
1 kr pepper
2-2,5 dl melk (1,5 dl kan erstattes med fløte)
0,5 løk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
Kutt seien og løken i mindre biter, kjør det så i en foodprosessor sammen med salt, potetmel og pepper til en jevn farse. Spe på med kald melk og la maskinen gå til farsen er godt blandet, ca 2 minutter.

Form til passelige kaker og stek i en varm panne med olje og/eller smør.

Det som er så fint med sånne basisoppskrifter er at de kan varieres i det uendelige. Bruk andre fiskesorter, tilsett chilli, koriander og lime for ett asiatisk preg, lek deg frem til din favoritt. Min kresne treåring med fiskefobi sluker hjemmelagde fiskekaker, og det i seg selv er ett mirakel!

Serveres med poteter og grønnsaker. Forslag: Ertepuré, potetstappe og kokte gulerøtter.

Bon app!
xoxo
Maren

2 kommentarer: