onsdag 10. oktober 2012

Ertepuré

Erter er bælsunt. Rett og slett bælsunt. Men, det er mange som har ett litt anstrengt forhold til denne grønnsaken fordi de har blitt servert dårlige, ihjelkokte og dvasne erter. Ikke godt. Denne oppskriften kan fort rette på det kjipe inntrykket mange har av denne sunne grønne belgen.

Tilbehør for 4 personer
500g grønne erter (frosne er bedre enn hermetiske)
3 sjalottløk eller 1/2 gul løk finhakket
1/2 dl kraft
kladder med smør
timian etter smak (bare bladene)

Fremgangsmåte:
Blank løken i en gryte, tilsett erter og timian, varm dem opp. Ha i kraften og kok opp såvidt. Smadre med en stavmikser eller miksmaster. Ha i en liten kladd eller to med smør.




Ertepuré smaker godt til nesten alt!
Føler du deg litt tynn en dag, så stek baconbiter i gryten først. Når de er gylne tar du dem ut og gjør som beskrevet over, strø baconbitene over rett før servering.

2 kommentarer:

  1. hvorfor er frossen mat bedre enn hermetiserte?

    SvarSlett
    Svar
    1. Fersk mat er best :) men akkurat erter er helt greit fra frysedisken. Når de ligger i lake på en boks, så forsvinner mye av næringstoffene ut med vannet. De frosne tar mye bedre vare på næringen. Smaken bevares også mye bedre når noe har blitt blitzfrosset enn når det ligger i vann...

      Slett